Translate

25 Haziran 2019 Salı

Herkes kendi mutluluğunun demirci-sidir !!







Bırakın, hayatla geçinmeye niyeti olmayanlar gitsin,yollarını zorla kapamayın/Sahi herkes seviyor o zaman neden bunca acı, keder ?
Sorun sevgisizlik mi, yoksa yanlış sevgi anlayışı mı?
Sevgisizliğin toplumun temel sorunu olduğu hep yazılır, çizilir acaba asıl sorun sevgisizlikten çok sağlıksız sevgi anlayışı olmasın ?
İnsanlar daha çok sahip olmak istiyor...sahip çıkmak değil.
Egemen olmak istiyor...beraber özgürleşmek değil.
Benim olmalı diyor...hayatı beraber paylaşmalıyız demiyor.
... Üzerine yatırımlar yapıyor...fikrini sormadan.
... Bu ve benzer şeyleri sevgi ile karıştırıyor ya da bunların birkaçını sevgimize
"katıştırıyor" olabilir miyiz ?
İki insanın gönüllü olarak kuracağı beraberliğin temelinde hiçbir biçimde "razı olmak" ya da "katlanmak" olgusu yatmamalı.
* sahiplenmek
*üzerine otorite kurmak
*prestijini kullanmak.
* üzerine yatırım yapmak.
* yararlanmak.
*kendini yalnız hissetmemek için varlığını tutsak almak.
*rahat yaşamak vs.
Liste uzar gider bu ve benzeri şeyleri, sevgi ile karıştırıyor ya da bunların birini veya bir kaçını sevgimize "katıştırıyor" olabilir miyiz?
Friedrich Nietzsche der ki, “Hediyelerle hak elde edilmez.” Ona sevginizi hediye ettiniz diye o da size sevgisini sunmak mecburiyetinde değil. O nedenle alınganlık göstermek, kapris yapma,suçluluk psikolojisi yaratma hakkınızın olmadığını unutmayın.
Her şeyden önce sevdiğiniz insanın, siz sevdiğiniz için size karşı borçlu hissetmesini gerektirecek bir şey yok. Sevgi gönülden vermedir, karşılık beklemez. Verirken böyle bir beklentiye girmek koşullu sevgini ta kendisidir. Burada gerçek sevgiden bahsedilemez.
Düşüncelerine ve duygularına önem verin ve önem verdiğinizi gösterin.
Sabredin ve sabırla bekleyin, dürüst ve içten olun;saygıyı, nezaketi ve seviyeyi elden bırakmayın.
İçtenlikle gülümseyen bir yüz, dürüst sözler ve güzel sözcükler, hiçbir kalbi kayıtsız bırakamaz.
Sabredin, içtenlikle onu sevdiğinizi söyleyin. Hiçbir şey sevmekten ve sevgi için beklemekten üstün olamaz. Eğer gerçekten seviyorsanız, zamanın ne önemi olabilir ki !
İnsan gerçekten seviyorsa zaman sonsuz ve beklentisizdir.
Koşul koymaz, paranoyalar yaratmaz. Gerçek sevginin buna ihtiyacı da yoktur, içinde koşulsuz bir verme ve emek vardır.
Sevdiğimiz insan tarafından duygusal bir aşkla sevilmesek de onun kalbinde iyi bir insan olarak yerimiz vazgeçilmez, ölçülmez olur.
İnsanların düşüncesizliklerin den, hoyratlıkların dan, ikili ilişkilerde bile hak ve adalet kavramlarını gözetmiyor oluşundan, toplumsal sorumluluklar konusundaki kayıtsızlıklarından dolayı "insancıl" toplum düzeninin gerçekleşebilmesi çoğu zaman sekteye uğruyor. Bunun için insanların toplumsal olsun bireysel olsun ''sağlıklı sevgi'' anlayışına sahip olmaları gerekiyor.
Dünya yüzün de ölüm hariç her şeyin zıttına paralel benzeri muhakkak vardır. İnsan yeter ki sevmek ve sevilmek istesin.
Herkesin mutlu olması için bir çare var: herkes kendisine nasıl davranılmasını istiyorsa, başkalarına da öyle davranmalı. Sevgi mutsuzluğun panzehiridir ve onu boş bir hayalete dönüştürür, aynı sevgi hayatı anlamsızlıktan anlamlı bir şeye çevirir.
öyleyse sevmek hayattır ve biz o dalların için de sevgi tomurcuklarıyız. Sevgi neredeyse mutlulukta,huzurda oradadır.
Şefkat, nezaket, bilgelik ve derin sevgiden kaynaklanan bir ilgi ve sorumlulukla dolu olan insanlar her zaman etraflarına güzellik katacaklardır.
Olcay KASIMOĞLU♥

Hiç yorum yok: