Translate

28 Ekim 2019 Pazartesi

Ben Ben Diye Öldürecekler Bizi !!

''Akıllı ve zengin olmaya çalışırken
Amaçsız ve duygusuz yaşamak
İşte bütün hikayemiz bu''...
Amacımız: yaşamımızı, geleceğimizi, kişisel ve finansal kaderimizi yaratır.
Hedeflediğimiz amaçlar yaptığımız seçimlerde görülür. Sonuçları belirleyen de aslında bu seçimlerdir.
Yemek sofralarının, ne giydiğinin, nereleri gezdiğinin '' Sanat paylaşımları hariç'' sağdan, soldan bir zahmet çekilen resimlerin ve sanatmış gibi güzelliklerini çektiği resimlerle alabora eden insanların dünyasında dolaşırken, ne çok şeye dokunmadan geçmişiz. Dünyada,ülkemizde ne çok şey giydirilmiş bize farkında olmamışız bile. Bir zahmet dokunmamışız, bize anlatılan masalların sahiplerine kulak kabartmayı geçin kimdirler,nereden geldiler, ne yaptılar diye bir kez o netin yalancı büyüsünden uzak araştırmadık bile. Velhasıl kaynıyor kazanlar,hadi rastgele..
Özellikle: doğayla uyumsuz kentleşme ve teknolojinin beraberinde getirdiği yabancılaşma, kirli bilgi çağı'' insanca yaşamayı zorlaştırmaya, insanları amaçsız ve idealsiz bir dünya düzenine mahkum etmeye başladı.
Bu bakış açısıyla bakıldığında;
''Çağımıza uymak zorundayız palavrasına da hiç mi hiç inanmıyorum.
Çağın ideali köşeyi dönmekse, toplumsal adaletsizlik üzerine kuruluysa'' evrensel değerleri ötekileştiriyorsa, insan yaşamına para egemense, ateş düştüğü yeri yakıyorsa, herkes sadece kendi ölüsüne ağlıyorsa; ben böyle bir çağı, böyle bir düzeni kabul etmiyorum.
Hedefimizden sapmadan, onursuz insanların etki alanına girmeden ve onlar tarafından aldatılmadan böyle bir düzene baş kaldırmak ve direnmek yaşamımızın biricik amacı olmalı.
İnsan kendi iç sesine yöneldikçe, içsel sorgulamaların ve yeniden uyanışa geçen bir ruhun çığlığını duymaya başladıkça '' kendine yetebilmeyi, ayakta kalmayı, farklılıkları kabullenmeyi, kendini eleştirmeyi, kendiyle yüzleşmeyi'' amaç edindiğinde,yaşamı yeniden sorgulamaya başlar.
Olcay Kasımoğlu

Hiç yorum yok: