Translate

23 Mayıs 2019 Perşembe

Her şeyi olduğu gibi görmeyiz, olduğumuz gibi görürüz...


Kendimize karşı açık, sade, duru olmak, her zaman kendimizi İfade etmemizde gereksiz olanların elenmesine yardım eder
ve anlaşılır, tutarlı olmak karşımızda ki insanlara rahatlık hissi verir, güven duygusu sağlar, sağlıksız ilişkilerin oluşmasına izin vermez.
Olaylara, insanlara bakış açımız; seçenekleri görmemize, yenilenmemiz gerektiğinde kendimizi güncellememize yardım eder.
Bilinç altımız; kendimize çektiğimiz enerjileri, deneyimleri doğrulukla belirler. Bu nedenle neye sahip olduğumuzu bilmek, kendi sınırlarımızın farkında olmak, kendimizi nasıl ifade ettiğimizin bilincinde olmak adına ”Ne istediğimizi bilmenin,” en güvenilir yolu, neye sahip olduğumuzu da bilmekten geçiyor.
İlişkilerin kırılganlığını ve insanlar açısından taşıdığı önemi anladığımız zaman ise daha dikkatli ve özverili oluruz. Başkalarının duygularını örselemeden onları anlamaya çalışırız. Kendimize ve başkalarına kulak verdiğimiz zaman, evren de bizi dinler.
Para, güç vb. uğruna dünyanın bir çok yerinde, onca insanın katledildiği bir zamanda;
Duygularımızda samimi ve içten olalım. Ne kadar ayrı fikirlerde olursak olalım, insanları birleştiren duygulardır.
Akraba, sevgili, eş, dost veya arkadaş olarak, bir insanı ne kadar severseniz sevin, sağlıklı bir ilişkinin ancak; özen, samimiyet, dürüstlük, hoşgörü ve saygı ile kurulup yaşatılabileceği gerçeğini unutmadan, sevginin direngen ruhuyla sarılalım yaşama ve sevginin gücüne... Hiç bir şey insandan daha değerli değil !..
İnsanın, ruhuyla, etrafıyla ve an’la birlikte olması; dünyaya katılması ve hayatın her anının doluluğunu takdir edebilmesi çok güzel.
Yaşamın ruhsal derinliğinde hatalar yoktur, yalnızca dersler vardır ve büyümek bir deneyim sürecidir ”Başarı kadar'' yenilgilerde bu sürecin bir parçasıdır.
Kendimizi araştırıp keşif ettikçe, yaşamın bize sunduğu ”bilgelik payıdır” bu bilgelik, yaşama dokunmak ve dokumaktır.
Toplumsal baskılara ,doğmalara karşı bir duruş sergileyerek, kendimizesahip çıkarak, yaşamı yaşanılır ve anlamlı kılabiliriz
Değil mi ki hakikat göremediklerimiz-dedir. Anlamaya çalışmak bağışlamakla aynı şey de değildir. Onu anlamayı bir sorumluluk olarak görmektir.
Sevginin gücüne sahip olmayana, hiç bir şey güç vermez...Yollara-yolculuklara, sevgilere, sadece düşleyebildiğimiz olamamazlıklara, üşürken ısınmalara, tadını bütün bunlardan alan hakiki sevmelere, kendi sıcaklığımızı gönderiyoruz  
İkiyüzlülüğün, sahtekarlıkların, ucuz övgülerin olduğu ortamlardan, katı, toleransı olmayan insanlardan ”kendim olmak adına ” mümkün mertebe uzak duruyorum.

Hiç yorum yok: