Translate

3 Mart 2020 Salı

Bir Buğday Tanesi Gibi

Yaşamdan size ne yansıyorsa o siz davet ettiğiniz için oradadır.
"Sözün anlatamadığını yaşam anlatır. Hakikati öğrenmek için söze değil, yaşamaya ihtiyaç vardır."
Dağların dilini dağlara gönlünü çeviren bilir. Sabahın ilk ışıklarıyla tabiatın göğsünde dinlenmiş gün ışığını yüzüne süren bilir.
Çocukluğum, doğanın bütün değişimlerine şahitlik ederek geçti. Bunları dilden, gönülden kalemin yarenliğinde anlatırken yaşama uzanan bu yolculuğun insana verdiği huzur ve dinginliği anlamakta hiç zorlanmıyorum.
Severim küçük insan koylarını, severim doğanın gizeminde kendime yol bulmayı.
İnsan, kendi olma yolunda mücadele etmeli ve umuttan asla vazgeçmemeli.
Kendin olmak olgunluğu sorumluluk getirir.
Yaşamı anlamaya başladığımdan beri/ Başkasıyla olmak değil/ Başkasının olmadan da kendin olmak/ Kendi başına başkasıyla/ Başkasıyla kendin olmak ne güzelmiş…
İnsan bilinçlendikçe algı düzeyi de değişiyor. Olaylara, kişilere bakış açısı değişiyor. Özellikle kendi egosundan sıyrılmış-sa insan daha bir duru ve sade yaklaşıyor insan ilişkilerine.
Ne aradığını ve hatta neye ihtiyacı olduğunu bilmeden hayata saldıranlardan, ne istediğini bilmeyenlerden, kendi olmayı başaramayanlardan mümkün mertebe uzak durmak gerekiyor.
Kendi hayatının sözcüsü olmayanlarla derinliğinizi yaşayamazsınız..
Zordur insanlarla esaslı gönül bağı kurmak. İnsan zaafları olan bir varlık sonuçta. Törpülenmek için kendini yetiştirmesi gerekiyor. Buda zaman, bilgi, emek ve sabır istiyor.
Olcay Kasımoğlu

Hiç yorum yok: