Translate

14 Mart 2020 Cumartesi

Bir Neslin Vasiyetnamesidir Dergi

Dergiler kolektif bilincin ayna görevini üstlenir aynı zamanda.
Cemil Meriç’in dediği gibi, “Dergiler bir şehrin iç sokakları gibi mahrem, samimidirler. Devrin çehresini makyajsız olarak onlarda bulursunuz. Bir neslin vasiyetnamesidir dergi,” söylemine katılıyor, emeği geçen herkesi kutluyorum.
"Bir derginin ilk sayısı her zaman özeldir. O derginin emekçilerinden ilk sayı avcılarına, meraklı okurlardan, yayın dünyasının kendisine, herkes o ilk sayıya başka bir gözle bakar, heyecana ortak olur. Duyduğumuz büyük heyecanla okurlarımızı selamlıyoruz.
Yayın hayatına yeni başlayan düş dergisinin zengin içeriğiyle, sıradan bir dergi olmayacağını ümit ediyoruz.
Okurda bir bilinç oluşturmayı hedefliyoruz.
Edebiyat dünyamıza yeni bir ışıltı ve renk getirecek olan bu dergiyi özellikle dergi ve kitap severler büyük bir beğeniyle takip edeceklerdir.
Okuma seviyesinin düşük olduğu ülkemizde bu tip dergiler, okuma seviyesinin yükseltilmesinde basamak görevi görebilir. Destek ve olumlamalarınız bizim için çok önemlidir."
Sanat ile kendisi olma, kendi gibi yaşama cesaretini göstermiş meraklı, öncü, düş dolu bir yaşama yaratıcı ve saygı duruşu niteliğinde bir soluk olabilmek umuduyla;
Sanatın tüm disiplinlerinden sanatsal kombinasyonları eklektik bir biçimde bir araya getirerek bütüncül proje üretimleri ile birikimlerimizi paydaşlarla paylaşmak dileğiyle...

Hiç yorum yok: