Translate

5 Kasım 2018 Pazartesi

·
Yaşamak başlı başına sanattır.


Kendi iç benliğimizle barışık olup, içimizdeki çocuğu özgür bırakalım !
Kendini bilmek; kim olacağını ve nasıl davranacağını belirlerken, aynı zaman da, kendi eylemlerinin sorumluluğunu da üzerine almaktır.
Hayat çok kısa, ya da çok uzun, nereden baktığımıza bağlı ve logaritmik bir ilerleyişi olduğu da kesin.
Yaşam bize tuvali sunar, resmi biz yaparız. 
Yaşamımıza ve kendimize sahip çıkamasak, başkaları sahip çıkacaktır.
Yaşamın ruhsal derinliğinde hatalar yoktur, yalnızca dersler vardır ve büyümek bir deneyim sürecidir ”başarı” kadar “yenilgiler” de bu sürecin bir parçasıdır ve kendimizi güncelledikçe davranışlarımızın değiştiğini görürüz. Kendimizi araştırıp keşif ettikçe, yaşamın bize sunduğu ''bilgelik payıdır'' nede olsa bilgelik yaşama dokunmak ve dokumaktır.
Başkalarıyla bir arada olmak, illa ki onlara benzememizi, onlara öykünmemizi ya da onların istediği gibi olmamızı gerektirmiyor.
Her bireyin doğasında kendi güzelliği vardır ve her aklın kendi yöntemi muhakkak olmuştur,olacaktır.
Kendini bilen için, ahlaki yaklaşımların faydası olmaz, yargılamalar ise yalnızca davranış kalıplarını korumak için vardır.
Zaten, gerçek insan; kurallar sayesinde asla bir şey elde etmez.
Yaşamak başlı başına sanattır. İnsan, kendini anlamaya ve kendi olmanın sadelikleri korumaya ve geliştirmeye , kendini tanımlamaya çalışırken dikkatli olmalı.
Bir insanın kendini olduğundan az göstermesi alçak gönüllülük değildir. İnsanın kendini olduğundan fazla göstermesi de budalalıktır.
İnsan, kendinde ki yetersiz değerleri görebilmeli, kendine dayatılan doğmaları toplumun kendine biçtiği rolleri sorgulayabilmeli yoksa sadece ben özgürüm demekle bu iş olmuyor.
özgürlüğü, istediğini yapabilme anlamıyla tanımlayan bir bilincin nasıl bir kendini bilme güzelliği olabilir ki !
Varlığının tanımını; yemek içmek,eğlenme olarak algılayan bir bilincin nasıl bir yaşam felsefesi olabilir ki !
Hayatın, insanın iradesini test etmek için pek çok yolu vardır, bazen hiçbir şey olmaz ya da her şey birden olur.
Kendini dürüstçe ifade edebilenler, yaşadığı dünyaya değer kata bilenler, sanat ve bilim yolunda üretenler kendilerinden söz etsinler.
İkiyüzlülüğün, sahtekarlıkların, ucuz övgülerin olduğu ortamlardan ve katı, toleransı olmayan insanlardan ''kendim olmak adına '' uzak duruyorum...

Hiç yorum yok: