Translate

22 Aralık 2018 Cumartesi

Duyarlı olmak zorundayız
Ä°lgili resim
Dünyada ki bütün kötülükler neredeyse her zaman cehaletten kaynaklansa da bazen olması gerekenler yeterince anlatılmamışsa ve aydınlatılmamışsa, iyi niyet de kötülük kadar zarar verebiliyor.
Yapılan araştırmalar da öncelikle Çocuklar için en büyük tehlikenin;
1. Şeker
2. Sevgisizlik
3. Televizyon
4. Bilgisayar oyunları, olduğu üzerine ciddi göstergeler mevcut.
Özellikle eğitmenlerin, ebeveynlerin kendi dimağlarını törpülemeler-inin, kendilerini bilimle, eğitimle yetiştirmelerinin ne kadar önemli ve elzem olduğunu bilmemiz gerekiyor.
Eğitim politikamızın çağın gerekleriyle uyuşmadığını hatta çeliştiğini, çığ gibi gelişen ve ilerleyen teknoloji karşısında nasıl yetersiz ve bilgisiz durduğunu görüyoruz.
Dünya geliştikçe,insanda kendini yenilemeli,güncellemeli yoksa çocuklarımıza, geleceğin anne-babalarına nasıl bir kültür mirası bırakabiliriz.

Değerin,erdemin para ile statü ve mevki ile itibar gördüğü bir yerde çocuklarımıza analıtık düşünmeyi, yaşamı sorgulamayı ve kendi ayakları üzerinde durmayı nasıl gösterebiliriz, anlatabiliriz.
Çocukların yaşamı, oyun oynayarak keşif ettikleri sahaları her gün biraz daha küçültürken, korkularla,ayıplarla, günahlarla toplumsal yaşamın gereklerini savsatalarla beyinlerine nakil ederken, gelecek vaatlerimiz nasıl aydınlık olabilir ki. 

Kendine yetmeyi, başkalarının yaşamına saygıyı, evrene ve doğaya adil olmayı biliyorsak ve inandığımız gibi yaşıyorsak geleceğin bireylerine bir şeyler verebiliriz. Bu sadece okumakla kazanılan bir değerde değildir. Her şeyden önce, insan vicdanın ahlak yasasını çocuklarımıza öğretelim.
Bunun içinde bütün kurum ve kuruluşlar, öğretmenler, ebeveynler ve devletin eğitim polıtıkaları geleceğin büyüklerine ,insana yatırım yapacak.

Olcay Kasımoğlu

Hiç yorum yok: